Політична казка України

    Ось така надзвичайно мила картина вимальовується у нашій країні, а саме у її верхівці. Партія Регіонів крилом махнула і захопила Україну на чолі з індивідом, котрий ледь-ледь зв’язує слова до купи. І це влада? При цьому під демократичними гаслами швиденько підходимо чи то вперед у світле майбутнє, чи то назад до світлого тоталітаризму. Ну тут уже винні люди, котрим набагато цікавіше скинути з себе хоч якусь відповідальність на вождя, «та й все буде добре».
    Проти неї стоїть Опозиція на чолі з Арсенієм Петровичем Яценюком. Опозиція у нас також весела, робить все на перекір Партії Регіонів, проте за народ ніхто навіть не задумується, а коли звучать запитання від народу «по справі», то ні одне ні друге слів зібрати не можуть. Напевно лідер опозиції вважає, що слухати народ, а тим паче відповідати на якісь там запитання — це не «комільфо». Ну а Партія Регіонів зверху, то тут і так все зрозуміло.
 

    Між цими двома гігантами наче б то стоїть війна, велике протистояння, але у нашу історію вписується нова героїня, Вона! Партія Регіонів всіляко намагалася посадити усім відому Юлію Тимошенко, борця за свободу, та лібералізм в Україні, неофіційного лідера Об’єднаної Опозиції. Ну і звісно ж у результаті правляча партія домоглася свого. Опозиція все робить для того, щоб нашу героїню звідти витягнути. І тут можна прослідкувати таку милу тенденцію. Як відомо, пан Арсеній, якось, десь там, та все ж хотів би балатуватись у президенти на наступних виборах. Аж морквинки відкидає. Але після того з’явилась проблема – на сайті Юлії Тимошенко було опубліковано інформацію про те, що Вона також планує прийняти участь у тих же виборах. Так і народилося дитя, під назвою «Внутрішній Конфлікт», і потрібно задуматись, чи насправді лицар на червоно-білому коні приїде, і визволить принцесу з полону, діставшись до неї по довгій косі, і переможе дракона. Можливо, як то кажуть, дракон на золоті сидить, а лицареві лиш би за золото домовитись, а принцеса й посидіти може, поки не почалось.
 

    Тим часом 13 березня 2013 року Міністерство юстиції України укладає угоду з американською юридичною компанією «Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP and Affiliates» на 10 мільйонів гривень за послуги по справі «Тимошенко проти України» у суді, що ще більше підкидає нафти у вогонь, котрий горить у серцях населення, але котре все далі тримає його в собі. А влада, прозора як скло, швиденько відвертає від цього увагу на більш «основні», і, напевно, "єдині" проблеми країни – на газ, гомосексуальність, і ЄС/МС.
 

    І тут зразу слідують ідеологічні паради по всій Україні, які проводять троє лідерів! Серед них і вельмишановний Арсеній Петрович, а з ним ще всесвітньовідомий боксер-ліберал Віталій Кличко з «Ударом» (передбачається, що саме він стане мером Києва найближчим часом, але, все ж, з нашою «демократією» він нічого вирішувати не буде), та вітчизняний націоналіст та антисеміт, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Як це вони почали працювати з Арсенієм?
 

    Про пана Олега взагалі слідує інша історія. З давніх давен він всіляко налаштовує народ на націоналістичну ідею. Але й тут про «демократію»ніхто не згадує, швидше про культ особи. Оскільки всі вітчизняні націоналісти так і моляться і вірують в Тягнибока. Ну а якщо бути точнішим – то в «батька» Степана Бандеру, якого так ненавидять у східних областях. Ну а оскільки пан Олег всілякими невидимими контекстами так і позиціонує себе за друге перевтілення душі того самого Бандери – звідси ми і можемо зловити зв’язок того самого культу.
 

    Запитання лиш, куди ми все таки рухаємось, уперед у світле майбутнє, чи назад у світле тоталітарне минуле? Чи все це гарний спектакль для людей, чи вони насправді такі, ті політики? Та чи прокинеться народ з наркотично-гіпнотичного туману, який пускають зі сцени актори, щоб було ще веселіше?

6 коментарів

Руслан Некрасов
Вітаю тебе, Ярославе, з дебютом на ВКурсі. :) Вибачте, що не зовсім по темі, але й сказати тут немає що, оскільки й так все зрозуміло. Лише одна репліка на думці: «Вставай, Україно! Годі в руїнах тобі почивать… „
Андрій Кухарук
Націоналісти моляться і вірують в Бога Єдиного… Степан Бандера — Провідник Нації… Газ, пі… раси, і сіоністи/москалі — це реальні загрози… Задаючи риторичні питання, і шкрябаючи примітивні опуси, — чекати світлого майбутнього, як мінімум наївно. «Не вірю я у силу слова...» І на майбутнє, трохи думай, коли згадуєш НАЦІОНАЛІСТІВ та наші цінності, ми і образитись можемо…
Михайло Шморгун
Ударим лыберальним мінусом по позиціям націоналістів))) Друже Андрій, а я вже думав уже ніхто і не заступиться за Бандеру )))
Андрій Кухарук
Чекав твоєї реакції… Зачьот.
Сергій Янушевський
А Ви помітили, що на останньому мітингу про політв'язнів, щось не згадували…
Михайло Шморгун
Юля сидить, Яценюк іде в президенти — всьо «чікі-пікі»… Навіщо про політвязнів згадувати? )))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте